de aftrap geven voor iets


de aftrap geven voor iets 1.0

iets min of meer officieel openen; iets min of meer officieel laten beginnen

Algemene voorbeelden


De Republikeinse partijconventie, waarvoor gisteren in het Californische San Diego de aftrap werd gegeven, belooft een spetterende show te worden.

De Standaard,

Hoe het ook zij, de discussies begonnen in ieder geval een stuk eerder dan 25 juni 2001 toen de Commissie Terlouw de aftrap gaf voor een officieel maatschappelijk debat over Biotechnologie en Voedsel.

http://www.c3.nl/evv/c3-evbiotechnologie.pdf,

De liberale overheidsvakbond VSOA gaf gisteren met een meeting en een onaangekondigde betoging de aftrap voor de nationale manifestatie van het gemeenschappelijk vakbondsfront, vanmiddag in het centrum van Brussel.

De Standaard,

Hij is te spreken over de landelijke campagne schoolfruit waarvoor staatssecretaris Ross-Van Dorp gisteren met het 'gruiten' de aftrap gaf, maar twijfelt tussen wine-gums of een banaan.

Algemeen Dagblad,

Om dit stuk Betuwe te behouden roept Milieudefensie zoveel mogelijk mensen op om de campagne te steunen en voor 50 euro mede-eigenaar te worden van de Betuwse Bongerd. Vanmiddag zullen Koos van Zomeren (schrijver/columnist), Willem van Toorn (schrijver) en Willem den Ouden (landschapsschilder) de aftrap voor de campagne geven.

http://www.milieudefensie.nl/